ICT (Informatie- en communicatietechnologie) en leren leren gaan steeds meer samen. Tijdens onze studiebegeleiding besteden we dan ook meer en meer aandacht aan het digitaliseren van het leren. Zo maken onze leerlingen gebruik van het internet om informatie te zoeken, woordenboeken te raadplegen...

We werken reeds vele schooljaren met het programma Hot Potatoes en Quizfaber. Deze programma's stellen leerkrachten en leerlingen in staat om op een eenvoudige manier ICT-oefeningen te maken over de te leren leerstof. Het is een schitterende manier om lessen of examens beter voor te bereiden! Omdat onze leerlingen de oefeningen (leren) zelf opstellen, zijn ze nog gemotiveerder om op deze manier te leren.

Momenteel vindt u er vooral oefeningen terug voor de leerlingen van de A-stroom (1A en 2 Handel) maar ook de leerlingen van onze andere richtingen (1B, 2KV, 2Haarzorg, OKAN) komen geleidelijk aan ICT-oefeningen op het studiehoekje.

Meer Nederlandstalige informatie over Hot Potatoes en oefeningen vindt u op de website van klascement! Heeft u zelf HotPotoefeningen die bij onze richtingen passen en wilt u ze delen? Ik ontvang de links graag op webmaster@pm-gent.be

Mindmapping is een zeer populaire studiemethode. De gemaakte mindmaps tijdens de studiebegeleiding kan je ook terugvinden bij het desbetreffende vak. Voor meer informatie over deze methode klikt u hier.

Ik wens u veel studieplezier!

J. Vervaeke

Opmerking: de oefeningen wiskunde (+ tal van links) vindt u terug op wis-site.pm-gent.be